sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pihlajanmarjamehu – Rowanberry Juice



"Suosittelen hyödyntämään noita suuria punaisia kaunokaisia kun niitä nyt tarjolla on!

Oikeilla välineillä pihlajanmarjamehun valmistaminen on helppoa puuhaa. Minulla ei kuitenkaan ollut kunnollista siivilää, saati suppiloa, joten työskentely ei ollut aivan yhtä leppoisaa kuin olisi voinut olla. Pihlajanmarjat muuttuvat keitettäessä melkoiseksi mössöksi, joten suosittelen sideharsokankaan läpi siivilöintiä, jotta mehusta tulee mahdollisimman kirkasta. Minulla ei sitä kuitenkaan ollut, eikä itse asiassa läheisessä supermarketissakaan (mistä ihmeestä niitä saa ostettua?). Mehu kuitenkin maistuu raikkaalta ja erilaiselta, ja siinä on takuulla runsaasti vitamiineja. Suosittelenkin hyödyntämään noita suuria punaisia kaunokaisia kun niitä nyt tarjolla on! Tämä mehu on pelkästään pihlajanmarjoista tehty, mutta on hyvä idea käyttää mehuun myös muita marjoja tai hedelmiä.


Pihlajanmarjamehu (noin 1 litra):

2 l pihlajanmarjoja
6 dl vettä
4–5 dl sokeria

Laita tyhjät puhtaat pullot kuumenemaan uuniin. Keitä pihlajanmarjoja vedessä noin 20 minuuttia, ja painele niitä muutaman kerran keittämisen aikana saadaksesi niistä mahdollisimman paljon mehua irti. Siivilöi mehu huolellisesti sideharsokankaan läpi ja kaada takaisin kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta sekoitellen. Kaada kuuma mehu heti kuumiin pulloihin. Säilö kylmässä.


*  *  *




With the right equipment rowanberry juice is easy to make. However, I had neither a good strainer nor decent funnel, so it wasn’t as nice as it could have been. Rowanberries become quite a hash when boiled, so I would recommend using a gauze fabric when straining the berries. I didn’t have that either, and neither did the supermarket I visited later on. But the juice tastes fresh and different and has a lot of vitamins, so I highly recommend utilizing the big red beauties! I made the juice only from rowanberries, but it’s a good idea to use them with other berries or fruits.


Rowanberry Juice (about 1 litre / 2 pints):

2 l (2 qt) rowanberries
6 dl (2,5 cups) water
4–5 dl (about 2 cups) sugar

Heat up empty and clean juice bottles in the oven. Boil the rowanberries in water for about 15–20 minutes. While boiling, smash the berries a bit to get as much juice from them as possible. Strain the juice carefully through a gauze fabric and put back in the kettle with the sugar. Heat up to boiling point and stir. Pour the hot juice into hot bottles. Store in a cool place. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti